Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Ekelhof viel zeventig kilo af na een maagverkleining. Hij voelt zich nu een stuk fitter. © Robin Hilberink

Gerard Ekelhof (58) uit Ootmarsum viel 70 kilo af: ‘Anders had ik de 60 niet gehaald’

OOTMARSUM - Als de weegschaal 180 kilo aantikt is voor Gerard Ekelhof (58) de maat vol. Hij besluit in 2016 tot een maagverkleining, maar door een bedrijfsongeval moet hij de operatie uitstellen. Vorig jaar ging hij dan eindelijk onder het mes. Het resultaat anderhalf jaar later: 70 kilo lichter. 

Hervonden Geluk
Verlies van een geliefde of vriend, een faillissement of ongeluk. Al die zaken kunnen een grote impact hebben op iemands leven. Voor onze zomerserie spreken we mensen die na een vervelende periode weer genieten van het leven. Vandaag: Gerard Ekelhof

Niets in zijn kledingkast herinnert meer aan de tijd dat hij op z’n zwaarst was. De broeken, T-shirts, truien en jassen in maat 6x XL hebben plaatsgemaakt voor 3x XL.  Als Ekelhof een foto laat zien van drie jaar geleden wendt hij zijn blik af. Alsof hij zich schaamt. De Ootmarsummer moet toegeven dat hij het lastig vindt om naar die zwaarlijvige man te kijken. Zo zwaar als hij toen was, dat wil hij nooit meer.

Het was zijn neef Frank Baasdam, die Ekelhof een paar jaar geleden over de streep trok om iets aan die overtollige kilo’s te laten doen. Baasdam had zelf ook een maagverkleining gedaan en verzekerde zijn neef dat het zijn beste beslissing ooit was.

Oldenzaal e.o.