Gladjakkers scoren met Twentse versie Sneeuwwitje

videoOLDENZAAL - De Oldenzaalse YouTubers “De Gladjakkers” hebben weer een internethit te pakken. Hun Twentse versie van Sneeuwwitje, vrijdag gelanceerd, is in een paar dagen tijd honderdduizenden keren bekeken.

In de video wordt het sprookje van Sneeuwwitje op geheel eigen verteld door Gladjakker Bram Agterbos. Hij noemt Sneeuwwitje ‘best ‘n skier wichke’ en geeft een eigen invulling aan het sprookje, in het Twents.

Op Dumpert is de video al ruim 200.000 keer bekeken. Via hun eigen Facebook-pagina zagen 100.000 mensen het filmpje en ook op YouTube gaat het hard met de video. 

Gladjakkers hebben vaker succes met Twentse vertalingen. Zo gingen de ‘vliegtuiginstructies in het Twents’  ook al viraal en spraken ze het Paasverhaal opnieuw in. Gladjakkers bestaat uit Jort Martens, Bram Agterbos en Jeppe Hellegers.

Bekijk hier onze reportage ‘Achter de schermen bij De Gladjakkers’

Volledig scherm
  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.