Volledig scherm
Bram Agterbos (met blauwe kiel) speelt samen met Jeppe Hellegers een bescheiden rol in de nieuwe carnavalskraker van Kalvijn en de Snollebollekes. © Jeppe Hellegers

Gladjakkers uit Oldenzaal in nieuwe carnavalskraker: ‘Een hele eer’

OLDENZAAL - De Gladjakkers figureren in een nieuwe carnavalskraker van de Snollebollekes en YouTube-ster Kalvijn. Bram Agterbos vertelt hoe zij hierin verzeild zijn geraakt. 

1. Hoe beland je in een clip van deze BN’ers?

 „Wij werken met ons bedrijf De Gladjakkers samen met Kalvijn. We monteren zijn video's. Via hem werden we dan ook benaderd om in de videoclip te figureren. Het is een carnavalsnummer van Kalvijn en de Snollebollekes, die is opgenomen in een feestzaal in Breda. Het moet dé carnavalskraker van het jaar worden.”

2. Wat is jullie rol daarin?

„Het is echt een kleine rol. Samen met Jeppe Hellegers ben ik te zien in de videoclip. Puur fysiek dus. We zingen niet ofzo. Meer dan dit mag ik er helaas op dit moment ook niet over vertellen. De rest is nog een geheim.”

3. Het is zeker wel een hele eer, of niet?

„Absoluut! De Snollebollekes behoort tot de top van de carnavalsmuziek en Kalvijn is een ster op YouTube. Het is echt een eer dat wij in die videoclip ons gezicht mogen laten zien. Het is ook mooie promotie voor ons bedrijf. Het resultaat heb ik overigens nog niet gezien. Het kan dan ook zo maar zijn dat ze ons shot er uit hebben geknipt.”

4. Smaakt dit optreden naar meer?

„We zijn wel wat lijntjes aan het uitleggen om in de toekomst een afslag te maken richting feestmuziek. Die plannen staan overigens nog in de kinderschoenen, dus ik kan er nog niets concreets over zeggen.” 

5. Wanneer komt de clip uit?

„Op vrijdag 31 januari. Het nummer is te horen op de radio en op Spotify. De  videoclip is te zien op YouTube. Of het een hit kan worden? Ik denk het wel. De Snollebollekes en Kalvijn zijn echt een gouden combinatie. Ze benutten elkaars krachten. Het zou natuurlijk geweldig zijn als het nummer straks met carnaval ook in de Twentse kroegen te horen is. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan.”

Oldenzaal e.o.