Volledig scherm
De bouwers van de technische commissie van OCV de Glasbloazers met op de achtergrond de praalwagen. © Robin Hilberink

Glasbloazers uit Oldenzaal keren terug met praalwagen

OLDENZAAL - Na 30 jaar levert de Oldenzaalse carnavalsvereniging de Glasbloazers weer een praalwagen aan voor de carnavalsoptocht in Boeskoolstad.

Bij binnenkomst in de loods aan de Thorbeckestraat valt direct op dat er nog veel werk verzet moet worden. Maar het belangrijkste is dat de Glasbloazers nu over voldoende manschappen en ruimte beschikken om de praalwagen op tijd af te krijgen. Dat was in het verleden wel anders.

Laatste keer

De terugkeer van de Glasbloazers in de Oldenzaalse carnavalsoptocht met een eigen praalwagen heeft ruim dertig jaar op zich laten wachten. „De laatste keer dat we aan de Oldenzaalse optocht meededen met een eigen praalwagen dateert alweer van 1988”, vertelt Leo Linderhof, sinds twee jaar voorzitter van de technische commissie.

„Destijds wisten we dat we eenmalig nog een praalwagen konden bouwen, maar we wisten ook dat we dat niet konden blijven doen. Op een gegeven moment hadden we gewoon te weinig ruimte en te weinig mensen om nog langer een praalwagen te kunnen realiseren. Om die reden kregen we van de Kadolstermennekes dispensatie. Maar nu zijn we dus helemaal terug.”

Vervolg

Als het aan Leo Linderhof ligt blijft het niet bij deze enkele terugkeer. „Dit smaakt natuurlijk naar meer. Volgend jaar bouwen we opnieuw een praalwagen”, zegt hij vastberaden.

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (74%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (8%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (17%)
1278 stemmen