Volledig scherm
Bewoners van het buitengebied moeten voor 15 februari aangeven of ze in aanmerking willen komen voor glasvezel. © Lars Smook

Glasvezel in het buitengebied van Oldenzaal en Dinkelland: het is nu of nooit

OLDENZAAL - Mensen die in het buitengebied van Dinkelland of Oldenzaal wonen, moeten voor 15 februari aangeven dat ze voor de aanleg van glasvezel in aanmerking willen komen. Marieke Seinen-Kattier, woordvoerder van Cogas: „Het is nu of nooit. Want als we op 15 februari niet op 50 procent of meer zitten dan gaan we geen glasvezel aanleggen. We doen daarin geen enkele concessie.”

Als dat inderdaad medio volgende maand de realiteit is dan blijven zo’n 3000 huishoudens en of bedrijven in het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne in elk geval de eerstkomende jaren verstoken van een glasvezelnetwerk. En dus van een snelle internetverbinding en andere voordelen van glasvezel voor televisie en telefonie. Dat is de voor Cogas in elk geval onvermijdelijke consequentie als niet minimaal de helft van de potentiële klanten ook inderdaad kiest voor aansluiting op glasvezel. „Dat zouden we zeer betreuren maar we gaan niet schipperen. Er is ook geen alternatief scenario”, benadrukt Marieke Seinen.

Informatie
Om zich te laten informeren, kunnen de bewoners van het buitengebied terecht bij plaatselijke electronicazaken of bij de zogeheten ‘dienstenaanbieders’ zoals Marieke Seinen de providers noemt waarbij een glasvezel-abonnement kan worden afgesloten. Particulieren kunnen hierbij kiezen uit Caiway, Solcon en Fiber; voor ondernemers zijn er de zakelijke aanbieders WeServe en CBizz.

Voor bewoners van het buitengebied van Oldenzaal is er dinsdag 26 januari een informatiebijeenkomst in Erve Hulsbeek; aanvang 20.00 uur. Behalve in Oldenzaal geeft ook de dorpsraad in Rossum dinsdag 26 januari nog eens tekst en uitleg over glasvezel. Op woensdag 27 januari gebeurt dat bij camping De Witte Berg voor Oud-ootmarsum, Hezingen, Nutter en Postelhoek. Ook de dorpsraad Saasveld verzorgt 27 januari een inloopavond. Op 28 en 29 januari zijn er in de kantine van DSVD inschrijfavonden voor Deurningen. In Tilligte en Weerselo gaan ‘ambassadeurs’ langs de deur. Op alle bijeenkomsten zijn lokale verkopers aanwezig.

Info: www.glasvezelbuitenaf.nl

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

  • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
  • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
  • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (27%)
443 stemmen