Volledig scherm
Camper stock © WACONimages

Groen licht voor camperpark bij Hulsbeek Oldenzaal

OLDENZAAL - Topparks BV denkt eind dit jaar het camperpark bij het Hulsbeek te openen. Het college gaf vorige week groen licht voor de plannen.

Een aanwinst voor Oldenzaal, vindt de gemeente: een camperstandplaats aan de Reininksweg. Topparks BV, eigendom van initiatiefnemers Charles de Mönnink en René Hampsink, mag naast recreatieplas Het Hulsbeek een camperplaats aanleggen voor vijftig standplaatsen. Het park zou in eerste instantie vorig jaar al openen, maar de plannen liepen vertraging op. Omwonenden hadden wat mitsen en maren.

Definitieve plan

Die bezwaren zijn allemaal meegenomen in het definitieve plan. Zo mogen de lantaarnpalen die het terrein verlichten maximaal 3 meter hoog zijn in plaats van 6 en worden drie camperplaatsen ter hoogte van Reininksweg 14 geschrapt, omdat ze te dicht bij de woning zouden komen.

Voorwaarde is verder dat er bij de campers geen horeca en geen detailhandel komt. Dat is geen enkel probleem volgens René Hampsink. „Daar is ook nooit sprake van geweest. In mijn ervaring heb je daar ook meer last dan gemak van. Het idee is juist dat omliggende horeca en andere bedrijven er hun voordeel mee doen.”

Geautomatiseerd

Hampsink en De Mönnink richten zich puur op het verhuren van de plaatsen en de service die daarbij hoort. Veel personeel zal er ook niet rondlopen. „Het is de bedoeling dat alles uiteindelijk helemaal geautomatiseerd wordt.” Toename van verkeer was ook een zorg van omwonenden, maar daar zal geen sprake van zijn, aldus Hampsink. De camper komt en gaat, meer verkeer is er er niet. „Als er tien campers per dag arriveren of vertrekken, zou dat al heel veel zijn”, zegt Hampsink.

Het park wordt ingepast in het groen en waardevolle bomen en andere begroeiing blijft gespaard, is de afspraak. Wel moet de gemeenteraad nog instemmen met de plannen.

  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.