Volledig scherm
Camper stock © WACONimages

Groen licht voor camperpark bij Hulsbeek Oldenzaal

OLDENZAAL - Topparks BV denkt eind dit jaar het camperpark bij het Hulsbeek te openen. Het college gaf vorige week groen licht voor de plannen.

Een aanwinst voor Oldenzaal, vindt de gemeente: een camperstandplaats aan de Reininksweg. Topparks BV, eigendom van initiatiefnemers Charles de Mönnink en René Hampsink, mag naast recreatieplas Het Hulsbeek een camperplaats aanleggen voor vijftig standplaatsen. Het park zou in eerste instantie vorig jaar al openen, maar de plannen liepen vertraging op. Omwonenden hadden wat mitsen en maren.

Definitieve plan

Die bezwaren zijn allemaal meegenomen in het definitieve plan. Zo mogen de lantaarnpalen die het terrein verlichten maximaal 3 meter hoog zijn in plaats van 6 en worden drie camperplaatsen ter hoogte van Reininksweg 14 geschrapt, omdat ze te dicht bij de woning zouden komen.

Voorwaarde is verder dat er bij de campers geen horeca en geen detailhandel komt. Dat is geen enkel probleem volgens René Hampsink. „Daar is ook nooit sprake van geweest. In mijn ervaring heb je daar ook meer last dan gemak van. Het idee is juist dat omliggende horeca en andere bedrijven er hun voordeel mee doen.”

Geautomatiseerd

Hampsink en De Mönnink richten zich puur op het verhuren van de plaatsen en de service die daarbij hoort. Veel personeel zal er ook niet rondlopen. „Het is de bedoeling dat alles uiteindelijk helemaal geautomatiseerd wordt.” Toename van verkeer was ook een zorg van omwonenden, maar daar zal geen sprake van zijn, aldus Hampsink. De camper komt en gaat, meer verkeer is er er niet. Als er tien campers per dag arriveren of vertrekken, zou dat al heel veel zijn”, zegt Hampsink.

Het park wordt ingepast in het groen en waardevolle bomen en andere begroeiing blijft gespaard, is de afspraak. Wel moet de gemeenteraad nog instemmen met de plannen.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

  • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (68%)
  • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
  • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (27%)
648 stemmen