Volledig scherm
Leerlingen van groep 5 van De Maten ontbeten woensdagochtend in het stadhuis met wethouder Manouska Molema. © Robin Hilberink

Groep 5 van De Maten ontbijt met wethouder van Oldenzaal

OLDENZAAL - De leerlingen van groep 5 van basisschool De Maten konden woensdagochtend volstaan met een aangepast ontbijt. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt schoven ze in het stadhuis aan voor een ontbijt met wethouder Manouska Molema. De krentenbollen en halfvolle melk gingen er goed in. ,,Kunnen we morgen ook komen?"

Bij afwezigheid van de zieke burgemeester Theo Schouten werden de scholieren in de hal van het gemeentehuis verwelkomd door wethouder Molema.

Goed ontbijten
Diverse vingers gaan aan de ontbijttafel omhoog als juf Claudy Niehuis de vraag stelt waarom er elk jaar een Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. ,,Omdat 's morgens goed moeten ontbijten", weet een van haar leerlingen te melden. Joep en Youp (beiden 8 jaar) hebben die aansporing niet nodig. De knapen zijn van zichzelf als goede ontbijters. Joep eet elke ochtend twee boterhammen voordat hij naar school vertrekt, Youp heeft zelfs voldoende trek om vier plakken brood (met pasta en worst) naar binnen te werken.

Microfoon
Niet alleen het ontbijt was leuk. Ook het bezoek aan de raadzaal was voor de jongens een belevenis. En dat ze de microfoon van de raadsleden mochten gebruiken, was voor hen de slagroom op het toetje.

Waar de wethouder het ontbijt kreeg aangeboden door haar bezoekers van De Maten had Molema ook nog een surprise voor de leerlingen van de basisschool en hun begeleiders. Zij overhandigde hen een cheque ter waarde van 100 euro die bestemd is voor Jantje Beton.

Volledig scherm
Groep 5 van basisschool De Maten met wethouder Manouska Molema voor het stadhuis, waar ze net een gezamenlijk ontbijt hebben genuttigd. © gemeente Oldenzaal

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (25%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (75%)
4 stemmen