Guus (11) uit Oldenzaal schrijft brief aan bakkerij en werkt dagje mee

VideoOLDENZAAL - Met een handgeschreven brief maakte de 11-jarige Guus van der Kramer uit Oldenzaal kenbaar dat hij maar wát graag een keer meedraait in bakkerij Olde Keizer in zijn woonplaats. Zaterdag was het zover.

'Guus is een koning', werd er op social media geschreven nadat bakkerij Olde Keizer enkele weken terug de brief van Guus online zette. „Ik vind dit zó stoer van hem”, zegt Pascalle Mulder van bakkerij Olde Keizer. „Dat je het lef hebt om het te vragen en dan ook nog eens per brief, dat is toch geweldig.”

Brief

De handgeschreven brief van Guus aan Bakkerij Olde Keizer
Volledig scherm
De handgeschreven brief van Guus aan Bakkerij Olde Keizer © Rutger Borgerink

Guus en zijn ouders zijn frequent bezoeker van de bakkerij aan Berkstraat in Oldenzaal. Mede daardoor schreef hij een enthousiaste brief. Of hij niet een keer een dagje mee mocht helpen in de bakkerij. De brief ging zonder medeweten van zijn ouders op de post. „We moesten er eigenlijk wel hard om lachen”, vertelt vader René van der Kamer. „Guus is een heel ondernemend type.”

Van 08.00 tot 12.00 uur deze zaterdagochtend stak Guus zijn handen uit de mouwen. Hij pakte brood in, vulde de schappen bij, hielp achter de kassa én mocht zijn eigen slagroomtaart maken. „Ik wil graag mensen helpen”, zegt een enthousiaste Guus. „En geld verdienen zodat ik later een mooi huis kan kopen.”

Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Oldenzaal e.o.