Volledig scherm
De digitale wijkkrant Hallo Berghuizen wil de bewoners van deze wijk informeren over alle ontwikkelingen in deze wijk. © PR

'Hallo Berghuizen' digitaal
platform voor wijknieuws

OLDENZAAL - De digitale wijkkrant 'Hallo Berghuizen', een initiatief van de Stichting Kansrijk Berghuizen, is een feit. De website halloberghuizen.nl is inmiddels onder de aandacht gebracht met de huis-aan-huis bezorging van 2500 ansichtkaarten in de wijk en het buitengebied.

De digitale wijkkrant wil een platform zijn waar alle organisaties, instanties en verenigingen uit de wijk hun nieuwtjes op kwijt kunnen. Voor de eerste uitgave van Hallo Berghuizen maakte fotografe Mandy Remerink bijvoorbeeld een fotoreportage van de carnavalsoptocht van basisschool De Leemstee. Dronepiloot Alex Gosen leverde twee filmpjes voor de site en Riet Vos brengt met een fotoserie de wijk in beeld. Redactionele aandacht is er voor de (ontbrekende) verlichting langs de wandelpaden in Park Stakenkamp. 

 1. Archeologisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiedenis stad
  PREMIUM
  VIDEO

  Archeolo­gisch onderzoek in Oldenzaal: nieuw inzicht in geschiede­nis stad

  OLDENZAAL - Dat Oldenzaal zich in de Middeleeuwen (ca. 500 tot 1500) ontwikkelde tot een belangrijke handelsstad en het kerkelijke centrum van Twente is bekend. Maar dat de stad al in de dertiende eeuw uit haar voegen barstte is voor de archeologen Hans Oude Rengerink en Thomas Spitzers een complete verrassing. Het tweetal komt tot deze conclusie na proefsleuvenonderzoek in een deel van de vroegere stadsgracht in de Tuin van Soer. De tuin vormt straks samen met de tuin van Palthe Huis en die van De Bombazijn een groene oase midden in de stad.

Oldenzaal e.o.

poll

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

 • Slim van de boeker. Hij trekt altijd wel veel publiek (9%)
 • Ik zou er na die wegloop-actie toch niet zo happig meer op zijn (52%)
 • Zolang het publiek het bier gewoon opdrinkt, is er niks aan de hand (40%)
1883 stemmen