Volledig scherm
Opkomst van nieuwe stadsprins van Oldenzaal. Prins Han. © Lars Smook

Han van Benthem nieuwe stadsprins Oldenzaal

OLDENZAAL - Han van Benthem leidt dit jaar de polonaise in Oldenzaal. Hij presenteerde zich zaterdagavond om 23.11 uur als de nieuwe stadsprins van Boeskoolstad. De nieuwe hoogheid van De Kadolstermennekes koos zijn vriend Boudewijn Platvoet als zijn sik. Hun motto is: Ai allemoal lacht en geniet, hebt wie saam’n een mooie tied.

Han van Benthem (44) is getrouwd met Cindy. Ze hebben drie kinderen: Lieke (11), Jan (9) en Mies (7). Han is sinds 1999 mede-eigenaar van makelaarskantoor Kock-Van Benthem, met vestigingen in Oldenzaal en Bad Bentheim. Hij kreeg carnaval met de paplepel ingegoten. Vader Harry is mede-oprichter van de Blaanke Boeskeulkes, tekende vele carnavalswagens en was bij De Kadolstermennekes vele jaren lid van de optochtcommissie. Moeder Mieke maakte vorstenpakken van de jongeren carnavalsvereniging.

Blaanke Boeskeulkes

Han leerde echtgenote Cindy kennen bij de BB, waarvan hij in 1993 zelf vorst was. Hij keert bij de Blaanke Boeskeulkes voor even terug als voorzitter van de jubileumcommissie bij de viering van het 55-jarige bestaan. Bij De Kadolstermennekes is hij al vele jaren actief. Als lid van de financiele commissie en oud-lid van de Raad van Elf. Ook was hij vaandelslepper.

Optochtcommissie

Han is al meer dan 25 jaar bevriend met sik Boudewijn Platvoet(42). Hij is getrouwd met Anouk Veldman (39). Ze hebben twee kinderen: Noortje (11) en Duuk (9). Boudewijn is in het dagelijkse leven mede-eigenaar van het gelijknamige beveiligingsbedrijf. Net als de stadsprins is al hij lang actief in carnavalesk Oldenzaal. Zo was hij bij de Blaanke Boeskeulkes in 1997 secretaris en maakt hij bij De Kadolstermennekes deel uit van de optochtcommissie.

Volledig scherm
Han van Benthem en Boudewijn Platvoet. © Alphons Weierink
Volledig scherm
Met sik Boudewijn Platvoet. © Alphons Weierink
Volledig scherm
Prins Han met zijn familie. © Alphons Weierink
Volledig scherm
© Alphons Weierink

Oldenzaal e.o.