Volledig scherm
PREMIUM
Nienke Kamp in haar zaak Lohuis-Tijhuis. © Robin Hilberink

Handwerkspeciaalzaak Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal houdt het na 90 jaar voor gezien

OLDENZAAL - Uitgerekend het jaar waarin Lohuis-Tijhuis haar 90ste verjaardag groots wilde vieren  stopt de handwerkspeciaalzaak aan de Steenstraat er mee. Minder klandizie heeft eigenaresse Nienke Kamp doen besluiten de deur definitief op slot te draaien.

Het besluit is nog heel vers. Zo vers dat de gedachte dat het einde van haar zaak in zicht is Nienke Kamp wederom ontroert. Ruim een maand geleden zat ze met de accountant om tafel. Die gaf toen aan dat het er niet rooskleurig uitzag voor de handwerkspeciaalzaak. Twee weken geleden hakte Kamp dan ook de knoop door om er een punt achter te zetten. „Het is gewoon kloten”, zegt een emotionele Kamp. „Dat woord gebruik ik liever niet. Maar als ik zeg dat ik er van baal dan is dat te zacht uitgedrukt. Het is meer dan dat.”

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2284 stemmen