Volledig scherm
PREMIUM
Anne Loohuis © Lars Smook

Hegeman Ontwikkeling, stop met ons werk te beïnvloeden

ColumnWat zou jij doen met 6 ton? Een huis kopen in een ver land, misschien wel op wereldreis gaan of een optrekje scoren ergens in het buitengebied? Met veel grond en weids uitzicht over het Twentse landschap. Dichter bij huis kan ook, in hartje Oldenzaal. Ze bestaan, of beter gezegd ze moeten nog gebouwd worden.

Een klus die Hegeman Ontwikkeling op zich neemt. Het bouwbedrijf wil aan de Gasthuisstraat 23 woningen realiseren in het duurdere segment, onder de romantische naam Cortile. Maar hoe warm, knus en gezellig dat ook klinkt, er is nog niet veel animo voor.

Oude Plechelmusbasiliek

Aan de ligging ligt het niet. Het bloed van de rasechte Oldenzaler zal elke ochtend sneller stromen bij het opentrekken van de gordijnen. Met keer op keer die vertrouwde, oude Plechelmusbasiliek in het blikveld. De toren van Pisa is er niets bij. Maar toch gingen potentiële kopers niet overstag. Reden voor Hegeman om zich eens goed achter de oren te krabben en het plan opnieuw tegen het licht te houden.

Wat ging er mis? Dat de prijzen van de woningen bij nader inzien misschien toch iets te hoog waren voor de brede doelgroep waar zij op mikte (jong en oud), daar wordt liever niet te veel nadruk op gelegd. Nee, het grootste struikelblok was het gebrek aan twee privéparkeerplaatsen. Hoe dan ook, Hegeman heeft het ontwerp moeten aanpassen in de hoop dat de woningen sneller verkocht gaan worden. Een prijsverlaging moet daaraan bijdragen. Dus toch een inschattingsfoutje, als je het mij vraagt. 

Quote

Noem mij in het vervolg ook nooit meer ‘Lieve Anne’

Oldenzaal e.o.