Volledig scherm
© HEKS’NKAAS

Heksenkaas blijft in Oldenzaal, maar komt wel in andere handen

OLDENZAAL - Heksenkaas uit Oldenzaal komt in andere handen. De producent van de smeerdip Heks'nkaas heeft zich aangesloten bij Salad Signature. Het bedrijf wordt verkocht door de Roerink Food Family waartoe ook bedrijven als Zuivelhoeve, Happy Goat en ijsfabriek De Dessert Meesters behoren.

Onder de nieuwe eigenaar wil Heksenkaas haar vleugels verder uitslaan naar andere landen. Salad Signature is actief in 9 Europese landen en kan deze internationale ambities heel goed faciliteren, zo meldt de Roerink Food Family. Voor het personeel, dat vanmiddag door directeur Gerjhan Roerink op de hoogte werd gesteld van de overname, zijn er geen gevolgen.

Juiste partij

Roerink is blij met Salad Signature de juiste partij getroffen te hebben die het merk Heks'nkaas verder internationaal gaat uitbouwen. 'Heks'nkaas is onder verantwoordelijkheid van de Roerink Food Family in 7 jaar uitgegroeid tot een solide bedrijf en een prachtig merk met een breed assortiment premium producten en een stevige positie in de retailmarkt. Het is nu aan een volgende partij om ons succes in Europa verder vorm te geven. Salad Signature is daartoe optimaal in staat en vanuit dit perspectief is deze stap voor beide partijen zeer logisch. Ook zijn we blij dat Heksenkaas voor Oldenzaal behouden blijft.'

Zelfstandig bedrijf

Michel Wildenborg, algemeen directeur van Heksenkaas BV, is verheugd over de ontwikkeling. 'We blijven als zelfstandig bedrijf in Oldenzaal onze eigen weg gaan in de markt, en beschikken met Salad Signature over een eigenaar die maximaal in staat is om de gewenste Europese groei te faciliteren. We krijgen een nieuwe eigenaar, maar verder verandert er eigenlijk niets. Productie blijft gewoon in Oldenzaal en we blijven als zelfstandig bedrijf binnen Salad Signature verantwoordelijk voor onze eigen groei en ontwikkeling met onze eigen mensen.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

  • Klopt, ook in een kringloopwinkel behoor je gewoon te betalen (82%)
  • Verlaag de prijzen, dan rekenen de klanten wel af bij de kassa (10%)
  • Nu nog beveiligingsmedewerkers en niemand die nog aan diefstal durft te denken (8%)
1415 stemmen