Volledig scherm
PREMIUM
Tom Kok © Frans Nikkels

Het bestuur van de Plechelmus in Oldenzaal wacht een zware klus

OLDENZAAL - De parochianen in Rossum, Weerselo, Saasveld en Deurningen leveren netjes hun financiële bijdrage voor de Kerkbalans. Maar Oldenzaal blijft ver achter. Reden voor vicevoorzitter Tom Kok van de Plechelmusparochie een dringende oproep te doen aan katholiek Oldenzaal de knip te trekken.

De boodschap die het bestuur de aanwezigen tijdens de bijeenkomst donderdagavond meegaf, was helder: „Katholiek Oldenzaal stap over uw schaduw en steun uw parochie financieel.” De kerkdorpen droegen in 2012 gezamenlijk 186.000 euro bij, in 2018 182.000 euro. In Oldenzaal daalde de teller van 228.000 euro in 2012 naar 88.000 euro in 2018. 

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen