De laatste carnavalsoptocht in Oldenzaal werd in 2019 gehouden. In 2020 werd de optocht afgelast vanwege de harde wind, dit jaar was corona spelbreker.
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste carnavalsoptocht in Oldenzaal werd in 2019 gehouden. In 2020 werd de optocht afgelast vanwege de harde wind, dit jaar was corona spelbreker. © Robin Hilberink

Het kriebelt meteen, want carnaval in april, wie wil dat nou niet in Noordoost-Twente?

OLDENZAAL - Veel carnavalsvierders zien het al helemaal voor zich: carnaval in april. Als het aan de verenigingen in Noordoost-Twente ligt, wordt het feest der zotten voor het eerst in de historie verplaatst naar het weekend voor Pasen. Normaal wordt carnaval gehouden zes weken vóór Pasen.

  1. Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was
    PREMIUM
    column

    Twee gesjeesde köttels uit Rossum dronken een glas, deden een plas, braken alles af en alles bleef zoals het was

    Als het herenakkoord tussen De Sjeesköttels uit Rossum en horecaondernemer Maurice Nevels een ding pijnlijk duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat asociaal gedrag nog steeds te vaak met de mantel der liefde wordt bedekt. En dat mag, op zijn zachtst gezegd, curieus worden genoemd. Want sprak niet iedereen er schande van hoe leden van de wagenbouwvereniging zich in het carnavalsweekend hadden misdragen in de Boeskoolstad.

Oldenzaal e.o.