Volledig scherm
Wat gaat Yvonne Verdonkschot doen nu ze door de Raad van State in het gelijk is gesteld in haar strijd voor een woonzorgvoorziening op het terrein van de villa Rozenhof? © Carlo ter Ellen

Hoe nu verder met villa Rozenhof in Oldenzaal?

OLDENZAAL - In haar strijd voor de realisatie van 39 woonzorgeenheden op het terrein van de villa Rozenhof boekte Yvonne Verdonkschot deze week een belangrijke zege. Vraag is nu wel hoe deze langslepende kwestie zich verder gaat ontwikkelen. Kiest Verdonkschot voor de aanval met een schadeclaim of probeert ze (eerst) een akkoord te bereiken over de exploitatieovereenkomst?

Het echte carnavalsgeweld moet nog losbarsten, maar het kan niet anders of deze week zijn al de eerste polonaises uitgevoerd in de villa Rozenhof. Met aan kop Yvonne Verdonkschot, de vrouw des huizes die aan de Prins Bernardstraat 39 woonzorgeenheden wil realiseren. En in haar slipstream ex-partner Roland Nijkrake en ondernemer Gerard van Hal. De eerste stond in 2009 borg voor een lening van twee miljoen euro die de laatste aan Verdonkschot verstrekte.

Planschade
De feestvreugde in de Rozenhof mag best opmerkelijk worden genoemd. Amper een week eerder ving de onderneemster immers bot bij de gemeente. Haar verzoek om in aanmerking te komen voor planschade was afgewezen. Een tegenslag die meer dan goed werd gemaakt door het nieuws, dat de Raad van State Verdonkschot gelijk stelde in haar langlopende juridische strijd met de gemeente Oldenzaal.

Weigering
De Haagse Raad oordeelde dat de Oldenzaalse raad onzorgvuldig heeft gehandeld. Twee zienswijzen die Verdonkschot had ingediend tegen de weigering van de gemeente om medewerking te verlenen aan haar bouwplan waren ten onrechte ongegrond verklaard. Binnen tien weken moet de raad nu een nieuw besluit nemen. Een termijn die behoorlijk krap lijkt voor een ambtelijke organisatie.

Lees De Twentsche Courant Tubantia van 18 februari voor de gehele analyse van de zaak Rozenhof

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (77%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (23%)
22 stemmen