Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Welman volgde in december Theo Schouten op als burgemeester van Oldenzaal. © Robin Hilberink

Honderd dagen burgemeester van Oldenzaal: ‘Ik loop de hele dag met een glimlach rond’

OLDENZAAL - Het duurde even voordat Patrick Welman (51) besefte dat hij de komende zes jaar door het leven gaat als burgemeester van Oldenzaal. „Zo nu en dan moet ik nog steeds even in mijn arm knijpen”, zegt de Enschedeër met een glimlach. Hij kan niet ontkennen dat een droom is uitgekomen. Juist op het moment dat hij zijn leven een andere invulling moest gaan geven. 

Reden was de coalitievorming in Enschede vorig jaar, waarbij zijn CDA aan de zijlijn werd geparkeerd. Dat betekende voor Welman het einde van het wethouderschap. Een bittere pil voor de Enschedeër. Maar lang bleef hij niet  in die teleurstelling hangen. Toen hij vernam dat zijn voorganger Theo Schouten niet ging voor een nieuwe termijn als burgemeester, greep Welman zijn kans om in zijn voetsporen te treden. En met succes. 

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.