Volledig scherm
PREMIUM
Carnaval in partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Honderden handtekeningen voor petitie tegen leeftijdsgrens carnavalsavond in Oldenzaal

OLDENZAAL - De leeftijdsgrens van 16 jaar voor een bezoek aan de tent of grote zaal bij partycentrum Rouwhorst op carnavalszondag maakt de tongen los. Op Facebook staat een petitie die ertoe moet leiden dat ook jongeren beneden de 16 jaar op vertoon van een dweilpas toegang krijgen tot deze locaties.

Wie het initiatief heeft genomen voor deze actie is niet bekend. In de petitie wordt in elk geval gesteld dat jongeren onder de 16 'zowel op zondag- als maandagavond op straat worden gezet zonder dat er voor hen iets wordt georganiseerd'. Volgens de petitie leidt dat tot overlast, voelen omstanders zich net als de kinderen niet veilig en kunnen er ruzies ontstaan doordat iedereen gefrustreerd op straat staat. Vandaar het verzoek aan Rouwhorst om het feest voor alle leeftijden toegankelijk te houden of 's avonds een ander feest te organiseren voor deze leeftijdscategorie.

  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.