Volledig scherm
De woning van het bejaarde echtpaar waar afgelopen nacht is ingebroken © Dennis Nengerman / News United

Hoogbejaard echtpaar (92 en 81) betrapt inbrekers in huis in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een 92-jarige man en zijn 81-jarige vrouw hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een groepje inbrekers op heterdaad betrapt in hun eigen woning in Oldenzaal. Het bejaarde echtpaar werd wakker van een fel licht en zag vermoedelijk drie Duits sprekende mannen in hun woning aan de Ootmarsumsestraat staan. Het trio is er vandoor gegaan met geld en sieraden. 

Het echtpaar bleef bij de inbraak ongedeerd, maar is wel ontzettend geschrokken volgens de politie Oldenzaal. De mannen werden rond 5.35 uur betrapt door het echtpaar. Vermoedelijk hadden de inbrekers daarvoor de woning doorzocht en geld en sieraden buitgemaakt. 

Camerabeelden en getuigen

De politie heeft in de buurt onderzoek gedaan en roept mensen die camerabeelden hebben van de omgeving op zich te melden. De drie mannen droegen op het moment van de inbraak donkere kleding en spraken de Duitse taal. Getuigen of buurtbewoners met meer informatie kunnen zich melden via 0900-8844.

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.