Volledig scherm
De woning van het bejaarde echtpaar waar afgelopen nacht is ingebroken © Dennis Nengerman / News United

Hoogbejaard echtpaar (92 en 81) betrapt inbrekers in huis in Oldenzaal

OLDENZAAL - Een 92-jarige man en zijn 81-jarige vrouw hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een groepje inbrekers op heterdaad betrapt in hun eigen woning in Oldenzaal. Het bejaarde echtpaar werd wakker van een fel licht en zag vermoedelijk drie Duits sprekende mannen in hun woning aan de Ootmarsumsestraat staan. Het trio is er vandoor gegaan met geld en sieraden. 

Het echtpaar bleef bij de inbraak ongedeerd, maar is wel ontzettend geschrokken volgens de politie Oldenzaal. De mannen werden rond 5.35 uur betrapt door het echtpaar. Vermoedelijk hadden de inbrekers daarvoor de woning doorzocht en geld en sieraden buitgemaakt. 

Camerabeelden en getuigen

De politie heeft in de buurt onderzoek gedaan en roept mensen die camerabeelden hebben van de omgeving op zich te melden. De drie mannen droegen op het moment van de inbraak donkere kleding en spraken de Duitse taal. Getuigen of buurtbewoners met meer informatie kunnen zich melden via 0900-8844.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2198 stemmen