Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Horrorclowns schaden imago van de ‘gewone’ clown in Oldenzaal

OLDENZAAL - De spraakmakende 'horrorclowns' die in Nederland nietsvermoedende voorbijgangers flink laten schrikken, hebben grote impact. Professionele clowns merken er de negatieve gevolgen van.

Het gaat dezer dagen van kwaad tot erger. In Delft zijn zelfs al klappen gevallen. En dat hakt er flink in bij de professionele clowns Funny en Peter uit Oldenzaal. Zij merken steeds vaker dat de angstaanjagende imitators hun dagelijks werk beïnvloeden.

Risico
Clown Funny gaat alle risico's uit de weg. "Ik stapte deze week voor het eerst sinds vijftien jaar zonder schmink in mijn auto. Je gaat toch nadenken over wat er kan gebeuren", zegt ze. Even een boodschapje doen in kostuum is er niet meer bij. Toen Funny een paar dagen geleden op een parkeerplaats stond, kwam de politie verhaal halen, nadat er was gebeld. "Te gek voor woorden!"

Gekte
Ook Peter, die al 14 jaar ballonnenclown is, wil dat de 'horrorclowngekte' stopt. "Iedereen kan de verkleedkast induiken en mensen de stuipen op het lijf jagen", zegt hij. Hij is blij dat zijn bus is voorzien van het bedrijfslogo. Dan weet iedereen tenminste dat hij een 'echte' clown is. Bang is hij niet, maar het moet niet erger worden met die nepclowns. "Je gaat wel piekeren over je veiligheid."

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (57%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (43%)
7 stemmen