Volledig scherm
© Alphons Weierink

Huisartsen NO-Twente accepteren röntgen-compromis niet

OLDENZAAL/DENEKAMP - De Denekampse huisarts Marcel Klamer is niet te spreken over het compromis dat in de maak is om de röntgenafdeling in het Oldenzaalse ziekenhuis voor de Huisartsenpost behalve op zaterdag ook op zondag open te houden. Hij distantieert zich nadrukkelijk van de uitkomst van het gesprek dat directeur Jacqueline Noltes van de Huisartsendienst Twente-Oost had met de raad van bestuur en de afdeling radiologie van het Medisch Spectrum Twente.

Klamer spreekt van 'een doekje voor het bloeden' en ven een 'schijnoplossin'g. Hij vindt 'een paar uur erbij op de zondagmiddag' zeker niet voldoende. Want ook als de röntgen van een tot vier uur open is op zaterdag en zondag, vallen volgens hem dan een heleboel patiënten buiten de boot. Die moeten alsnog naar een ziekenhuis in de omgeving voor een röntgenfoto.

Oude situatie
Klamer zegt dat zeker de huisartsen in Dinkelland niet kunnen leven met het compromis. Klamer luidde vorige maan de noodklok toen duidelijk werdat het MST vanwege bezuinigingen de openstelling van de röntgenafdeling ’s avonds en in de weekeinden fors beperkte tot alleen nog zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Dat was ook reden voor de Huisartsendienst om in actie te komen. Als het aan Klamer ligt, wordt Noltes teruggefloten door de huisartsen. Hij ziet maar één oplossing: „Volledig terug naar de oude situatie.” Dat betekent dat de röntgenafdeling zaterdag en zondag open is van 9.00 tot 23.00 uur en op doordeweekse avonden van 17.00 tot 23.00 uur.

Oldenzaal e.o.