Volledig scherm
Zeker 27.000 euro is de gemeente Oldenzaal kwijt voor het doorberekenen van de alternatieven die waren ontwikkeld voor het revitaliseren van de Vijfhoek. © Frans Nikkels

Huiswerk voor Vijfhoek kost Oldenzaal zeker 27 mille

OLDENZAAL - Het door laten rekenen van de alternatieve plannen voor winkelcentrum In den Vijfhoek was geen goedkope klus. In antwoord op vragen van D66 over deze kwestie meldt de gemeente dat alleen al aan externe kosten circa 27.000 euro moet worden betaald.

En daar blijft het niet bij. Want voor het begeleiden van de variantenstudie waren ook nog eens vijftig ambtelijke uren nodig.
Voor de variantenstudie, zo meldt het college van B en W, moesten diverse zaken nader worden onderzocht. Zo moest er een schetsontwerp komen voor de buitenruimte. Verder moesten taxaties worden uitgevoerd en zijn schetsen gemaakt voor een inpandige doorgang met daarbij een kostencalculatie. Extra kosten zijn ook gemaakt voor het projectmanagement.
Al deze werkzaamheden hebben volgens het college voor ‘extra druk gezorgd op de ambtelijke capaciteit. Met name de capaciteit die nodig is voor de activiteiten in de binnenstad. Concreet leidde dit tot vertraging bij het informeren van de raad over de plaatsing van terrasschermen op de Groote Markt. Ook het aanstellen van een accountmanager binnenstad liep vertraging op.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (67%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (33%)
9 stemmen