Jozef Stipdonk, bestuurder van het markante Michgoriushuis, moet op zoek naar een nieuwe huurder voor dit monumentale pand aan de Marktstraat omdat Impuls zeer waarschijnlijk naar een andere plek in de binnenstad verhuist.
Volledig scherm
Jozef Stipdonk, bestuurder van het markante Michgoriushuis, moet op zoek naar een nieuwe huurder voor dit monumentale pand aan de Marktstraat omdat Impuls zeer waarschijnlijk naar een andere plek in de binnenstad verhuist. © Robin Hilberink

Huurder gezocht voor monumentaal Michgoriushuis in Oldenzaal, liefst een met publieke functie

OLDENZAAL - Gezocht: een huurder, liefst een organisatie met een maatschappelijke functie, voor een van de oudste panden in hartje Oldenzaal. Gegadigden kunnen zich melden bij het bestuur van de stichting Michgoriushuis. 

 1. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

  OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.
 1. Ondraaglijke jeuk van zoveelste vertraging rondom overdracht bouwkavels Weerselo en hoe denken Oldenzalers over evenementen in hun stad?
  PREMIUM
  NIEUWSUPDATE

  Ondraaglij­ke jeuk van zoveelste vertraging rondom overdracht bouwkavels Weerselo en hoe denken Oldenza­lers over evenemen­ten in hun stad?

  DINKELLAND - Toeval bestaat niet. In de week dat Benny Tijkotte (voorman van Lokaal Dinkelland) aangeeft dat de bestuurscultuur in Dinkelland nu echt op de schop moet, verstuurt diezelfde gemeente een opmerkelijke brief naar de kandidaat-kopers van een kavel in de nieuwbouwwijk ’t Spikkert in Weerselo. In Oldenzaal haalden met name de evenementen deze week het nieuws. Op de Tutenberg in Vasse ging de nieuwe locatievoorstelling van Hydra (eindelijk) in première, op Het Hulsbeek moet Enjoy Live een blijvertje worden en de Oldenzalers mogen hun zegje doen over de evenementen in hun stad.
 2. Hoe een speurhond(je) in Oldenzaal ongetwijfeld heeft gezorgd voor samengeknepen billen en klotsende oksels
  PREMIUM
  column

  Hoe een speurhond(je) in Oldenzaal ongetwij­feld heeft gezorgd voor samengekne­pen billen en klotsende oksels

  Het zal vast even schrikken zijn geweest. Wil je net je schoolboek openslaan, drukt een politiehond zijn natte snuit tegen je rugtas. Weliswaar een cocker spaniël, die op het eerste gezicht nog geen vlieg kwaad lijkt te doen, maar toch. Er zullen dinsdag tijdens de controle naar drugs- en alcoholbezit op het Twents Carmel College aan de Leliestraat vast een aantal leerlingen met samengeknepen billen en een vleugje angstzweet onder de oksels op hun stoel hebben gezeten.

Oldenzaal e.o.