Volledig scherm
Ronald Reudink, voorzitter van de Juniorkamer, is nu al in schaatsstemming. © Annina Romita

IJsbaan in Oldenzaal: alle middagen voor kinderen

OLDENZAAL - De kinderen komen in de maand december nog meer aan hun trekken op de ijsbaan in het centrum van Oldenzaal dan vorig jaar. De organiserende Juniorkamer heeft zich de kritische noot van vorig jaar ter harte genomen.

Toen kreeg de Juniorkamer, initiator van de meer dan geslaagde ijsbaan, te horen dat de ijsbaan 's middags te vaak voor andere doeleinden werd gebruikt. 'Daar hebben we naar geluisterd, ons motte is niet voor niets 'Learning by doing'', vertelt de nieuwe voorzitter Ronald Reudink van de Juniorkamer. Vanaf 2 december kan er weer geschaatst worden op de Groote Markt en dat is de ijsbaan dus elke middag vanaf 14.00 uur open om 'vrij' te kunnen schaatsen. De baan wordt ook een meter breder dan vorig jaar. De Juniorkamer hoopt dat de Groote Markt op tijd klaar is, zodat er eind november al begonnen kan worden met de opbouw van de ijsbaan.

Curling
De curlingcompetitie wordt uitgebreid, bij voldoende belangstelling van 75 naar 90 teams. De deelnemende bedrijven betalen hiervoor bedragen van 499 tot 1500 euro, afhankelijk van het aantal teams en krijgen gratis kaarten en sponsoruitingen. De curlingcompetitie wordt ’s avonds vanaf 19.00 uur afgewerkt. Jumbo en Hema hebben reeds toegezegd door te gaan als hoofdsponsors. De horeca in de tent wordt dit jaar verzorgd door Bas Boerrigter (De Engel) en Thijs Tibben (De Dominee).

Oldenzaal e.o.