Volledig scherm

In beeld | Vishandel Ziegerink wint palingtest op kermis in Oldenzaal

OLDENZAAL - Vishandel Ziegerink is de grote winnaar van de Grote Oldenzaalse Najaarskermis Palingtest. De test, die door deze krant werd georganiseerd, werd verricht door een absolute kenner: Gerard Kooiker.

Kooiker was decennia lang chefkok in hotel De Holtweijde in Lattrop. Tegenwoordig runt hij zijn eigen kookstudio in Rossum.

Hard in z'n oordeel
Hij concludeerde dat hij geen slechte paling had geproefd, maar was wel hard in zijn oordeel. ,,Ik heb naar eer en geweten gehandeld", zei hij nadat hij tijdens de test niets aan het toeval had overgelaten.

Ziegerink kreeg voor zijn paling het cijfer 8. ,,Vol van smaak en een mooie rookgeur. En niet over-done, want daar houd ik niet van. De paling is mooi gegaard en goed gepekeld. Dat is de kunst", aldus Kooiker.

Zonder voorkennis
Tijdens de test wist hij niet welke paling hij proefde, de borden met paling waren slechts voorzien van een nummer. Tweede in de palingtest werd Visgilde Kötter, derde Viba Fish & Chips.

Blij
Dennis Ziegerink toonde zich een blij man toen hij op de hoogte werd gesteld van de overwinning. ,,Dit is hartstikke super, maar natuurlijk weten we wel dat we prima Ierse wilde paling verkopen. Die wordt elke ochtend vers gerookt in Harderwijk en vervolgens naar Oldenzaal gebracht. Ja, ook op zondag."

Ziegerink heeft dit jaar een kraam op het Bisschopsplein.

Volledig scherm

Foto's: Frans Nikkels

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Winnaars Ria en zoon Dennis Ziegerink van Vishandel Ziegerink. Foto: Engelbert Heideman
Volledig scherm
Gerard Kooiker likt zijn vangers af bij het proeven van de paling. Foto: Frans Nikkels

Oldenzaal e.o.