Volledig scherm
De lokale afdeling van GroenLinks houdt 17 november een info-avond over het fenomeen basisinkomen in het Koetshuis. © PR

Info-avond GroenLinks Oldenzaal over basisinkomen

OLDENZAAL - Als het aan GroenLinks ligt, gaat Oldenzaal experimenteren met het basisinkomen. Omdat er nog veel vragen zijn over dit onderwerp houdt de partij donderdag 17 november een informatie-avond (aanvang 19.30 uur) in het Koetshuis. Als voorzitter van de landelijke Vereniging Basisinkomen zal Alexander de Roo dieper ingaan op de materie.

GroenLinks is al langer voorstander van een experiment met het basisinkomen in Oldenzaal. Harry Snijders, steunfractielid en initiatiefnemer: „Vanaf 1 januari 2017 mogen gemeenten experimenteren met het basisinkomen. Mensen ontvangen dan onvoorwaardelijk een bepaald bedrag, zeg maar 1.200 euro per maand, waarmee ze mogen doen wat ze willen. Dit biedt mensen nieuwe kansen en en bespaart een hoop bureaucratie.”
Tijdens de info-avond is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Later dit jaar zijn twee workshops gepland, waarbij betrokken Oldenzalers vorm kunnen geven aan het experiment. De avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelding vooraf per e-mail: groenlinksoldenzaal@hotmail.com.

Oldenzaal e.o.