Volledig scherm
Oldenzaal - Eric Moleman, regiomanager van In Pace Dela, voor het uitvaartcentrum. © Carlo ter Ellen DTCT

Ingrijpende verbouwing uitvaartcentrum in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan ondergaat momenteel een grondige renovatie. Medio februari moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

Belangrijkste onderdeel van de hele operatie is het hele pand 180 graden gedraaid wordt. Dat wil zeggen: de buitenmuren blijven overeind, maar binnen gaat alles op de schop. De hoofdingang komt aan de andere kant, waar naast de weg naar het crematorium een nieuwe en veel grotere parkeerplaats wordt aangelegd. Zo'n 200 auto's kunnen er staan. 

Drie familiekamers

Net als nu krijgt het uitvaartcentrum drie familiekamers, waar de overledene opgebaard kan zijn en waar familie 24 uur per dag samen kan zijn, en één verzorgingskamer waar de overledene verzorgd wordt. Maar ook een gezinskamer waar naaste familie zich kunnen terugtrekken voor een plechtigheid of waar een afscheid in besloten kring gehouden kan worden. De aula krijgt een kleurrijke en warme uitstraling, met allemaal nieuw meubilair. Het pand krijgt een nieuw luchtbehandelingssysteem en wordt vanzelfsprekend uitgerust met alle snufjes op audio- en visueel gebied. Er komt een professionele horecakeuken, met bijbehorende koffiekamer. 

Uitwijken

Tijdens de verbouwing wijkt In Pace Dela bij grotere gezelschappen uit naar horecazaken (bijvoorbeeld Rouwhorst) in Oldenzaal. „Zo beperken we de overlast tot het minimum.” Aannemer is Koopmans uit Enschede, de face-lift kost Dela bijna een miljoen euro. 

Volledig scherm
Impressie van de nieuwe aula. © Dela

Oldenzaal e.o.

Poll

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

  • Absoluut, nog meer treinverkeer dwars door Oldenzaal is onacceptabel (27%)
  • Boerskotten en arboretum opofferen is onaanvaardbaar, dan maar door de stad (23%)
  • Een verdiepte aanleg zoals in Nijverdal is gerealiseerd, is een prima alternatief (50%)
1312 stemmen