Volledig scherm
PREMIUM
Jacqueline Noltes © Reinier van Willigen

Inwoners van Oldenzaal hebben geen behoefte aan spreekuur over mogelijke sluiting spoedpost

OLDENZAAL - Het ingelaste spreekuur over de mogelijke sluiting van de spoedpost heeft dinsdag niet geleid tot een stormloop. Sterker nog, er meldde zich slechts een bezorgde inwoner.  

De Spoedpost Huisartsen Twente (SHT) besloot eind vorige week verontruste inwoners van Noordoost-Twente de gelegenheid te bieden hun zorgen uit te spreken over het mogelijk opheffen van de spoedpost. Wie daar behoefte aan had, kon zich aanmelden voor een gesprek van een kwartier met huisartsen en de directie van SHT. De gesprekken, maximaal 58, zouden gisteren plaatsvinden, maar er is er geen een gevoerd. 

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1277 stemmen