Volledig scherm
Een werkgroep blijft kerstpakketten maken voor Twentenaren die al jaren onder de armoedegrens leven © Rikkert Harink

Inzameling kerstpakketten in Oldenzaal tegen armoede

OLDENZAAL - De concurrentie is groot, met inzamelingsacties van kerken, supermarkten en de regionale omroep. Maar de werkgroep ‘Kerstpakketten tegen stille armoede’ gaat gewoon door en heeft ook dit jaar alle vertrouwen in een goede opbrengst

Negen jaar geleden werd de actie voor het eerst georganiseerd door Gerard en Ine Flinkers uit Weerselo. Hun werkzaamheden zijn inmiddels overgenomen door een werkgroep, die bestaat uit Sieger Postma, Renate Vlutters en Ton Scheurink. Aan de opzet van de actie is echter niets veranderd. Nog altijd wordt gevraagd om artikelen uit ontvangen kerstpakketten. In zo’n pakket, vertelt Postma, zitten vaak spulletjes waaraan mensen niet direct behoefte hebben. Ragoûtbakjes, krentenwegge en doosjes bonbons. Producten die in dank worden aanvaard door de werkgroep.

Vanaf 18 december kunnen mensen hun bijdrage schenken bij een van de inzameladressen in de regio. In de Werkwijzer worden de kerstpakketten samengesteld, die vervolgens worden opgehaald door vrijwilligers van instellingen in de regio die zich bezighouden met armoedezorg.

Oldenzaal e.o.