Volledig scherm
De tweede keer waren de stekjes cannabis wat groter dan tijdens de eerste aanhouding. © Federale politie-inspectie Bad Bentheim

Iraniër in vijf dagen twee keer gepakt door Duitse grenspolitie met achterbak vol wiet

BAD BENTHEIM - De Duitse grenspolitie heeft in vijf dagen tijd twee keer dezelfde 47-jarige Iraanse drugshandelaar van de snelweg geplukt. De man had beide keren zijn achterbak volgeladen met Nederlandse cannabisplanten. 

Vorige week vrijdag liep de smokkelaar voor het eerst tegen de lamp. De Duitse grenspolitie hield hem staande tijdens een standaard controle vlak na het passeren van de Duitse grens. Eerst vond de politie 33 gram hasj in de auto, waarna ze besloten de hele wagen eens goed door te lichten. 

En met succes: in de achterbak stonden - keurig opgestapeld in boodschappentassen - 602 kleine cannabisstekjes. Ook lagen achterin verschillende attributen voor een wietplantage. De man moest direct een boete betalen en er werd een aanklacht tegen hem ingediend. Hij mocht zijn weg wel weer vervolgen. De stekjes werden in beslag genomen en vernietigd. 

Iets groter

Klaarblijkelijk maakte het geen indruk op de Iraniër want woensdag werd hij weer aangehouden, ongeveer op dezelfde plek als waar hij de eerste keer van de snelweg werd gehaald. Dit keer lagen er 505 cannabisplanten in de achterbak, iets groter dan de kleine stekjes die hij vijf dagen eerder bij zich had. In plaats van hasj of spullen voor een wietplantage vond de grenspolitie nu 500 euro onder de vloermat van de bijrijdersstoel.

De politie was enigszins verbaasd toen ze erachter kwam dat hij nog geen vijf dagen geleden ook al werd aangehouden voor het vervoeren van wietplanten. De man moest wederom een boete betalen, de planten zijn in beslag genomen en de man mocht zijn weg vervolgen. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de Duitse rechter. 

Volledig scherm
De stekjes die werden gevonden tijdens de eerste keer dat de man aan de kant werd gezet. © Federale politie-inspectie Bad Bentheim

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1972 stemmen