Volledig scherm
Directeur Liesbeth van Hoorik voor het huidige kattenverblijf. Het object wordt binnenkort gesloopt. © Robin Hilberink

Irritatie over
uitblijven subsidie Dierenopvang Centrum Oldenzaal

OLDENZAAL - Bijna anderhalve maand geleden besloot de voltallige raad een eenmalige bijdrage van 35 mille toe te kennen aan het Dierenopvangcentrum (DOC) Oldenzaal voor de bouw van een nieuw onderkomen. Dat die subsidie nog niet is overgemaakt, zorgde maandag voor discussie in de raad.

Bij de behandeling van de 2e financiële bestuursrapportage 2019 sneed Mari Ailo-Zaia namens de fractie van D66 de kwestie DOC aan. Waarom, wilde ze van wethouder Evelien Zinkweg weten, is de toegezegde 35.000 euro nog niet overgemaakt? In de motie waarmee dit eenmalige extraatje half april mogelijk werd gemaakt, waren immers geen eisen opgenomen. Ook PvdA-voorman Leon Lulofs toonde zich verbaasd over de aarzeling bij het college: „In weerwil van de motie zijn er nu aanvullende eisen uitgesproken. Wat mij betreft kan het geld morgen worden overgemaakt.”

Concreet plan

Wethouder Zinkweg gaf aan dat het college aan tafel heeft gezeten met het DOC over de beoogde nieuwbouw. Ook omdat er vanuit de raad (GroenLinks) was aangedrongen op een duurzaam gebouw. Een wens die wel extra kosten met zich meebrengt; 15 tot 20 mille extra volgens D66. De wethouder benadrukte dat de 35 mille niet ‘zo maar’ wordt overgemaakt. Eerst zal er volgens haar toch een concreet plan moeten worden ingediend. Bovendien moet de raad instemmen met de 2e bestuursrapportage, waarin deze uitgave is meegenomen.

Waar D66 en PvdA erop aandrongen om het afgesproken bedrag zonder restricties beschikbaar te stellen, riep dat standpunt weer verbazing en irritatie op bij VVD-leider Edgar Visscher. „Het lijkt wel alsof het bestuur van het DOC hier aan tafel zit. Laat ze eerst maar een plan indienen voordat we het geld gaan overmaken.”      

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1944 stemmen