Toernooidirecteur Ad Luttikhuis (midden) tijdens het Future Challenge-toernooi van 2021 bij tennisvereniging Ready. Links van hem Alexandra Osborne, rechts Alana Parnaby.
Volledig scherm
PREMIUM
Toernooidirecteur Ad Luttikhuis (midden) tijdens het Future Challenge-toernooi van 2021 bij tennisvereniging Ready. Links van hem Alexandra Osborne, rechts Alana Parnaby. © Lars Smook

ITF-toernooi in Oldenzaal voor veel tennissers springplank naar top: ‘Van de Zandschulp speelde hier in 2017 nog de finale’

OLDENZAAL - Van 22 tot en met 28 augustus reizen professionele tennissers van over de hele wereld naar Oldenzaal voor de achtste editie van de ITF World Tennis Tour op de banen van OLTC Ready in het Kalheupinkpark in Oldenzaal. Er is een toernooi voor de heren en voor de dames met een gezamenlijke prijzenpot van 50.000 dollar.

 1. Statushouders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen
  PREMIUM
  column

  Statushou­ders in hotel De Kroon? Het zal menig Oldenzaler worst wezen

  In de bijna 12,5 jaar dat ik nu bij de krant werk kan ik mij niet herinneren dat Oldenzalers zich ooit massaal voor het stadhuis hebben verenigd om protest te voeren. Het coronaprotest (lees: de fakkeltocht) kwam het meest in de buurt, maar dat verliep op vreedzame wijze. De keren dat de Ganzenmarkt bommetje vol stond viel er altijd wel wat te vieren. Een Sinterklaasintocht, of de carnavalsoptocht bijvoorbeeld. Naast een geweldig evenement ook voor sommige deelnemers een uitgelezen kans om verkapt protest te voeren. Maar daar bleef het dan ook bij. In Oldenzaal kennen ze tot nu toe de betekenis van het woord demonstratie niet.
 1. Aan tafel om te praten over drugsgebruik, maar de ouders van Oldenzaalse jongeren staan bepaald niet te trappelen
  PREMIUM

  Aan tafel om te praten over drugsge­bruik, maar de ouders van Oldenzaal­se jongeren staan bepaald niet te trappelen

  OLDENZAAL - Het is een precair onderwerp dat zich maar lastig in de openbaarheid laat bespreken: het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen in de Boeskoolstad. Een probleem dat ook in omliggende dorpen de kop opsteekt. Om helder te krijgen hoe groot dit probleem nu eigenlijk is en wat er aan gedaan kan worden, gaan onderzoekers van het Trimbos Instituut volgende week in gesprek met jongeren en hun ouders. Grote vraag is natuurlijk wat er met de uitkomsten van deze aanpak wordt gedaan. Niet alleen in het stadhuis of politiebureau, maar ook in de huiskamers van alle gezinnen die dit aangaat.