Volledig scherm
WG-coryfee Jan Lempsink is volgend jaar maart beschikbaar voor een nieuwe termijn in de Oldenzaalse gemeenteraad. © Wouter Borre

Jan Lempsink gaat voor nieuwe
nieuwe termijn bij WG Oldenzaal

OLDENZAAL - Met een achtste plek op de kandidatenlijst van WG is Jan Lempsink (72) opnieuw beschikbaar voor een nieuwe termijn van vier jaar in de Oldenzaalse gemeenteraad. 

De oud-wethouder en huidige fractievoorzitter heeft aangegeven niet meer de voorman van zijn partij te willen worden. Wat inhoudt dat de nieuwe fractie straks een voorzitter moet kiezen.

Unaniem

Lijsttrekker én WG-wethouder Rob Christenhusz is content met de lijst die woensdagavond unaniem is vastgesteld door de achterban. Vier nieuwe namen op de lijst van in totaal 26 namen. Hoogste nieuwkomer - op nummer 3 - is Petra Weideveld. In het dagelijks leven is zij werkzaam bij de Regio Twente als projectcoördinator jongerenoffensief. Ook Marijke Egbers (nr. 10), Sander Engbers (nr. 13) Johnny Geels (nr. 17) staan voor het eerst  op de WG-lijst.

Genen

Christenhusz is blij met de beschikbaarheid van Lempsink: „Jan stond in 1969 ook aan de bakermat van onze partij. In 2019 bestaan we vijftig jaar en is Jan veertig jaar politiek actief als wethouder en raadslid. Hij ademt nog steeds politiek, het zit in zijn genen. Jan kan ook als geen ander de vinger op de zere plek leggen.”

Vloothuis

Net als Lempsink wil ook wethouder Trees Vloothuis (nr. 7) er nog een termijn aan vastknopen. Zij heeft wel aangegeven niet terug te willen keren in het college. Christenhusz: „Je weet niet wat er met de verkiezingen gebeurt. Stel dat we weer twee wethouders moeten leveren voor een nieuw college, dan kunnen die van de lijst komen maar we hebben ook nog twee kandidaten aan de kant staan.” 

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen