Volledig scherm
Winnaar Jeroen Bekke wordt geflankeerd door de Haaksbergse nummers 2 en 3, respectievelijk Marcel Diepenmaat en Bennie Morssinkhof (Karel van de Kate. © Engelbert Heideman

Jeroen Bekke uit Albergen grote winnaar van Twentse Buutfestival in Oldenzaal

OLDENZAAL - Hij ging zich al een beetje een 'tweede Joop Zoetemelk' voelen. Drie keer op rij werd Jeroen Bekke tweede tijdens het Twentse Buutfestival, maar afgelopen zaterdag was zijn moment daar. En hoe! Niet alleen werd hij door de jury uitgeroepen tot de beste, hij sleepte ook nog even de publieksprijs in de wacht.

Jeroen Bekke komt uit Albergen, is een fanatiek caranvalsvierder en was ruim twee jaar geleden prins van Albergen. Maar in de buutton voelt zich misschien nog wel het meest thuis. Dat bewees hij zaterdagavond in een uitverkocht Stadstheater De Bond. In sterk veld van acht buutreedners werd door de jury uitverkozen tot de beste. Vooral zijn mimiek en humor waren na afloop van het vierde Twentse Buutfestival het onderwerp van gesprek. Tweede werd Marcel Diepenmaat uit Haaksbergen en derde Karel van de Kate (oftewel Bennie Morssinkhof) , ook uit Haaksbergen.

Publieksprijs
Voor het eerst werd er ook een publieksprijs uitgereikt en die ging ook naar Jeroen Bekke. De applausmeter sloeg het meest uit toen zijn naam werd geroepen. De prijs is beschikbaar gesteld door de Twentsche Courant Tubantia en bestaat uit een grote ingelijste foto van zijn winnende optreden. Chris van den Heuvel en zijn BuutBoys zorgden voor de muzikale omlijsting, de presentatie was in handen van Annet Meijerink. De organisatie van het Buutfestival was in handen van de Oldenzaalse carnavalsoptochtvereniging De Muiters in samenwerking met muziektheaterbureau Mélange.

Volledig scherm
Er werd gestreden om het beeldje van kunstenares Antoinette Ruiter. © Engelbert Heideman
Volledig scherm
Acht buutreedners deden zaterdagavond mee. © Engelbert Heideman
Volledig scherm
Jeroen Bekke won ook de publieksprijs. © Engelbert Heideman

Oldenzaal e.o.