Volledig scherm
PREMIUM
De moeder van Jesse Brugts heeft longkanker en is uitbehandeld. Ze richten zich nu op alternatieve geneesmiddelen, maar kunnen dit niet bekostigen. Daarom is Jesse een crowdfundingactie gestart voor zijn moeder. © Emiel Muijderman

Jesse (27) uit Oldenzaal in actie voor zijn doodzieke moeder

OLDENZAAL - De moeder van Jesse Brugts uit Oldenzaal strijdt al bijna twee jaar tegen longkanker. Hoewel de artsen niets meer voor haar kunnen doen, weigert haar zoon haar op te geven. Reguliere medicatie werkt niet meer. De student voert daarom een crowdfundingactie voor het bekostigen van haar alternatieve medicatie. 

„Ik had al lange tijd het gevoel dat het niet goed ging met mijn moeder”, begint de 27-jarige Jesse zijn verhaal. „Ik kan het niet goed uitleggen, het was een soort onderbuikgevoel.” Zelf ervoer de 54-jarige Anita geen klachten maar zij beloofde haar zoon om waakzaam te zijn. Toen ze op een gegeven moment ademhalingsproblemen kreeg, maakte ze toch maar eens een afspraak bij de huisarts. Jesse kreeg gelijk. In februari 2017 werd bij Anita de diagnose longkanker gesteld. Hun wereld stond even stil. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

Noordtak Betuwelijn moet ten koste van alles om Oldenzaal heen worden geleid

  • Absoluut, nog meer treinverkeer dwars door Oldenzaal is onacceptabel (27%)
  • Boerskotten en arboretum opofferen is onaanvaardbaar, dan maar door de stad (23%)
  • Een verdiepte aanleg zoals in Nijverdal is gerealiseerd, is een prima alternatief (50%)
1414 stemmen