Volledig scherm
© Annina Romita

Jeu-de-boulen op Molkenboer-baan in Oldenzaal

OLDENZAAL - Aan de Pastoriestraat, ingeklemd tussen de flats aan het Molkenboer en het voormalige klooster, is dinsdagmiddag een jeu-de-boulesbaan officieel in gebruik genomen. De baan is een initiatief van buurtbewoners en kon gerealiseerd worden met steun van de gemeente en Impuls.

Hoewel het Nederlands elftal ontbreekt op het EK-voetbal in Frankrijk hingen er dinsdagmiddag oranje vlaggetjes in de Pastoriestraat. Bij de officiële opening van jeu-de- boulesbaan Het Molkenboer paste toch wel enig feestelijk vertoon.

Voorbereidingen
De ochtend voor de opening zijn Hermine Damhuis, Harry Alferink, Miriam Muller, Henk Bartelink en Reginald Ruiter druk bezig met de laatste voorbereidingen.

Buurtbewoners
Het idee voor een jeu-de- boulesbaan ontstond toen een aantal buurtbewoners samen de omgeving schoonmaakte. „Wij zijn nog heel actief. Maar er wonen hier ook veel mensen die veel thuis zitten en niets doen”, vertelt Damhuis. Zo ontstond het plan om tussen de flats aan het Molkenboer en het voormalige klooster een jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Het idee werd aangekaart bij de gemeente en die verwees de initiatiefnemers door naar Impuls. Via het project buurtinitiatief werd een bijdrage beschikbaar gesteld. De baan zelf is aangelegd door de gemeente, Impuls zorgde voor twee zitbankjes.

Sociale contacten
„We kregen alle medewerking”, benadrukken de buurtbewoners. „Voorwaarde was wel dat we het onderhoud zelf zouden gaan doen. Da’s geen probleem. De baan is voor de hele buurt bedoeld. Wie zin heeft om te boulen, kan hier terecht. ‘Vrijheid blijheid’ is het motto. Het gaat ons vooral om de sociale contacten ; die zijn nog belangrijker dan het spel.”

Oldenzaal e.o.