Volledig scherm
Om persoonlijke redenen heeft het Oldenzaalse PvdA-raadslid Johan Meijer per direct zijn ontslag ingediend. © Lenneke Lingmont

Johan Meijer stopt als PvdA-raadslid in Oldenzaal

OLDENZAAL - Om 'persoonlijke redenen' heeft PvdA-raadslid Johan Meijer met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend. Het vertrek van Meijer, sinds 2004 fractievoorzitter van de PvdA in de Oldenzaalse raad, komt ook voor fractie als een verrassing.

Een donderslag bij heldere hemel. Zo betitelt Meijers fractiegenoot Leon Lulofs het besluit van Meijer om zijn raadslidmaatschap neer te leggen. ,,Ik heb er nog niet met Johan zelf over kunnen spreken", meldt Lulofs. Ook hij is schriftelijk op de hoogte gebracht van de ontslagaanvraag door zijn partijgenoot. Tijdens de eerstkomende raadsvergadering op 14 december zal Stephan Ankone, de nummer 3 op de kieslijst, worden benoemd als de opvolger van Johan Meijer.

De politieke carrière van Meijer (63) begon ruim dertig jaar geleden. In 1990 maakte hij twee maanden deel uit van de raad. Vanaf het moment dat hij zelf gekozen werd in de raad (2004) functioneerde hij ook als fractievoorzitter.

Oldenzaal e.o.