Een aantal kroegbazen wil op carnavalszondag geen minderjarigen meer in hun zaak hebben. Om alcoholmisbruik te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal kroegbazen wil op carnavalszondag geen minderjarigen meer in hun zaak hebben. Om alcoholmisbruik te voorkomen. © Carlo ter Ellen

Jonger dan 18 jaar? Dan kun je naar een Oldenzaalse dweilpas fluiten!

OLDENZAAL - Wie jonger is dan 18 jaar krijgt dit jaar in Oldenzaal geen ‘dweilpas’. Dat is een polsbandje dat op carnavalszondag toegang geeft tot vijf horecagelegenheden in de stad. De leeftijdsgrens voor de pas is verhoogd van 16 naar 18 jaar. Op die manier wil de horeca alcoholmisbruik bij minderjarigen voorkomen.

De Kris Kras Dweilpas is dit jaar te gebruiken bij het Grand Café Markant, Ter Stege, de Dikke Neut, de bar Markt 19 en bij het zalencentrum Rouwhorst. De Stichting Carnavals Stapstad Oldenzaal verkoopt de passen. Morgen gaan de polsbandjes in de voorverkoop bij de verschillende Oldenzaalse carnavalsclubs. Zaterdag wordt de resterende partij verkocht bij de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo en in de bibliotheek in Almelo. 

Oldenzaal e.o.