Volledig scherm
Het monument voor de joodse slachtoffers van de tweede wereldoorlog in het stadhuis van Oldenzaal. © Frans Nikkels

Joodse monument in Herdenkingstuin wordt onthuld

OLDENZAAL - Het nieuwe Joodse monument in de Herdenkingstuin wordt donderdag onthuld. Het programma begint om 16.00 uur in de stadhuishal.


Het was de wens van de Stichting Herdenkingstuin om in de Herdenkingstuin een herinneringsmonument te plaatsen voor de Joodse inwoners die zijn omgekomen in de periode 1940-1945. Het Joods monument bestaat uit een kunstwerk, dat is gemaakt door de kunstenares Famke van Wijk, en bestaat uit drie onderdelen. Het kunstwerk krijgt een prominente plek in de Herdenkingstuin. Behalve het kunstwerk worden morgen de twee stenen uit de oude synagoge onthuld, de (replica’s van de) plaquettes uit de stadhuishal en het informatiebord met informatie over het kunstwerk. Op 21 november wordt een monument voor de Sinti onthuld. Daarmee is de tuin helemaal af.

Het programma begint met toespraken van burgemeester Theo Schouten, Theo Hampsink (Stichting Herdenkingstuin Oldenzaal) en kunstenares Famke van Wijk. Daarna is de onthulling van het Joodse monument met aansluitend een minuut stilte.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

  • Jammer dat het zo lang duurde, hadden ze in 2016 al voor moeten kiezen (55%)
  • Alsof we de leegstand verminderen met een leuke doorgang erbij (27%)
  • Nu alleen nog zorgen dat ook de Vijfhoek er nog een ingang bij krijgt (18%)
235 stemmen