Volledig scherm
De Huttenkloasloop staat dit jaar voor het laatste onder deze naam op de atletiekkalender. Met ingang van 2017 krijgt het evenement een nieuwe naam. © Emiel Muijderman

Jubilerende Huttenkloasloop Oldenzaal krijgt nieuwe naam

OLDENZAAL - De jaarlijkse Huttenkloasloop Oldenzaal, die vorig jaar bijna 3.000 deelnemers trok, krijgt een nieuwe naam. Op zondag 2 oktober worden de nieuwe naam en het nieuwe logo van dit evenement onthuld door burgemeester Theo Schouten.

Huub van Langen van de organiserende LAAC (Lange Afstands Atletiek Club) benadrukt dat het besluit om de naam te gaan wijzigen niet gemakkelijk was. ‘Met tranen in de ogen’ wordt volgens hem afscheid genomen van de aanduiding Huttenkloasloop. „Maar dit is wel een proces van twee jaar geweest. Zakelijk gezien konden we buiten de regio helemaal niets met deze naam. Buiten Twente begrijpen ze hem niet en kunnen ze hem ook niet uitspreken. Wij willen ons met deze loop nog meer op de rest van Nederland gaan richten. De nieuwe naam en ons nieuwe logo zullen de lading absoluut dekken. Wij zijn in elk geval heel tevreden met het resultaat.”

Scholierenloop
De naam is niet het enige dat verandert bij de Huttenkloasloop. Al met ingang van dit jaar is aanmelding voor de Scholierenloop niet meer mogelijk via de school. Huub van Langen: „De kinderen -of hun ouders- moeten zich op onze website zelf inschrijven.” Hij beseft dat deze aanpassing tot gevolg kan hebben dat minder kinderen mee gaan doen. „Natuurlijk hopen we dat niet. Maar alles staat of valt met het enthousiasme van de kinderen.”

Oldenzaal e.o.