Volledig scherm
De grote doorzichtige tent staat weer op de Groote Markt, woensdag wordt begonnen met de aanleg van de ijsbaan. © Emiel Muijderman

Juniorkamer opgelucht; ijsbaan in Oldenzaal op tijd open

OLDENZAAL - Ronald Reudink geeft het eerlijk toe. De voorzitter van de Juniorkamer Oldenzaal is best opgelucht dat de ijsbaan komende vrijdag ‘gewoon’ officieel geopend kan worden. „Het was afgesproken dat de Groote Markt op tijd klaar zou zijn, maar je weet het maar nooit”, zegt Reudink.

De tent staat inmiddels alweer op het horecaplein, woensdag wordt begonnen met de aanleg van de ijsbaan en de aankleding van de tent, zowel binnen als aan de buitenkant. „Daar hebben we veel energie in gestoken”, aldus Reudink. De curlingcompetitie zit bomvol met liefst 96 teams. „Er moesten zelfs teams teleurgesteld worden.”

Cup
Er wordt gespeeld om de JCI Curling Cup 2016. Vrijdagavond na de opening worden de eerste wedstrijden al gespeeld, een dag later (vanaf 10.00 uur) kan de jeugd het ijs op. Ook zondag is de ijsbaan de hele dag open. Op doordeweekse dagen kan er elke middag van 14.30 tot 17.30 geschaatst worden.

Informatie: www.ijsbaanoldenzaal.nl

Oldenzaal e.o.