Volledig scherm
© ANP XTRA

Juridisch gevecht tussen Menzis en Oldenzaalse thuiszorgorganisatie

OLDENZAAL/ENSCHEDE - Zorgverzekeraar Menzis vordert tienduizenden euro's terug van thuiszorgorganisatie De Rozenhof uit Oldenzaal omdat is vastgesteld dat hulp aan cliënten is verstrekt door onvoldoende bevoegd personeel.

De Rozenhof op haar beurt is met H&R Zorg uit Enschede in een juridisch gevecht verwikkeld over onder andere de vraag wie daarvoor verantwoordelijk is.

Procedure

Woensdagmiddag troffen beide partijen elkaar voor de voorzieningenrechter in Almelo in een procedure die is aangespannen door H&R Zorg uit Enschede. Deze thuisorganisatie fungeerde als onderaannemer van De Rozenhof uit Oldenzaal en leverde zorg aan overwegend patiënten van Turkse komaf.

De kosten daarvoor werden gedeclareerd bij De Rozenhof, die op haar beurt de rekening neerlegde bij zorgverzekeraar Menzis.

15 mille

H&R Zorg kreeg van de ingediende declaratie van zo'n 70.000 euro tot dusver 15 mille betaald door het thuiszorgbedrijf van Yvonne Verdonkschot, die al jaren probeert op het terrein van villa Rozenhof in Oldenzaal een woonzorgcomplex te realiseren. H&R Zorg wil via de rechter afdwingen dat De Rozenhof ook met het resterende bedrag over de brug komt.

Tegenclaim

Het Oldenzaalse thuiszorgbedrijf heeft een tegenclaim ingediend van 60.000 euro vanwege de terugvordering door Menzis van al uitbetaalde declaraties. De zorgverzekeraar nam die stap nadat uit controles achteraf bleek dat H&R Zorg medewerkers heeft ingezet die niet over alle benodigde diploma's beschikten. Een verantwoordelijkheid van H&R Zorg waarvoor De Rozenhof niet hoeft te bloeden, meent de Oldenzaalse organisatie.

H&R Zorg denkt daar heel anders over en vindt tevens dat De Rozenhof als hoofdaannemer verantwoordelijk was voor de zorgplannen voor de cliënten.

Oldenzaal e.o.