Volledig scherm
PREMIUM
© Reinier van Willigen

Kaarslichtwandeltocht in Oldenzaal: Plechelmus en Huttenkloas op de praatstoel

OLDENZAAL - De eerste kaarslichtwandeltochten door het centrum van Oldenzaal afgelopen vrijdag en zaterdag smaakten meteen naar meer. De pilot van Promotie Oldenzaal in samenwerking met museum Palthe Huis werd door een dertigtal jonge en oudere deelnemers al gaandeweg enthousiast met een dikke pluim beoordeeld.

De wandeling van de een naar de andere bezienswaardigheid geschiedt onder leiding van de stadsgidsen Jan Schwering en Bennie Wekking. Ze voeren de mensen van het Racer- en Michoriushuis naar de herdenkingstuin bij het stadhuis, de Plechelmus, de stadspomp en nog veel meer interessante plaatsen. Waarbij vooral aardige, vaak voor velen onbekende saillante details uit de historie worden verteld. 

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen