Volledig scherm
PREMIUM
Shannon Oude Maatman (links) en Katja Becks. Shannon: „Zonder de steun van mijn ouders had ik dit niet kunnen doen.” © Robin Hilberink

Kapsalon ‘Nog Mooier’ by Shannon opent deuren in Oldenzaal

OLDENZAAL - Haar voorganger op deze plek, Wim Lasonder, ruilde zijn kapsalon aan de Bisschopstraat in Oldenzaal in voor een kapsalon aan huis. Shannon Oude Maatman volgt precies de omgekeerde weg. Morgen opent ze de deuren van ‘Nog Mooier’ by Shannon.

De jonge onderneemster viert binnenkort haar 20ste verjaardag. Dat ze voor het kappersvak koos, was geen verrassing. Als kind al was Oude Maatman voortdurend in de weer met haren en nagels. Aan het ROC Almelo volgde ze een vierjarige opleiding en studeerde ze af als salonmanager.

Daarvoor, toen ze nog op de locatie Potskampstraat zat van het Twents Carmel College, liep ze snuffelstages bij lokale kappers. Drie jaar werkte ze bij Hair Control by Alita in Ootmarsum. "Omdat de begeleiding een-op-een was en ik veel persoonlijke uitleg kreeg, heb ik daar heel veel geleerd."

Fulltimebaan

Nadat ze haar opleiding had afgerond, ging ze tevergeefs op zoek naar een fulltimebaan. Om toch bezig te blijven, begon ze thuis familie en vrienden te knippen. Met succes, de klantenkring nam snel toe. "Ik kreeg zoveel klanten dat mijn ouders op een gegeven moment voorstelden om eens naar een eigen pand uit te gaan kijken. Zonder de steun van mijn ouders had ik dit ook niet kunnen doen.”

De speurtocht naar een geschikt onderkomen bracht hen naar de Bisschopstraat, waar Wim Lasonder net was gestopt met zijn kapsalon. Op 1 juli kreeg Oude Maatman de sleutel en sindsdien is er veel werk verzet.

Quote

Voor de klanten moet een bezoek aan de kapper een gezellig uitje zijn

Shannon Oude Maatman

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen