Volledig scherm

Kennismaken met klootschieten tussen Varsseveld en Oldenzaal

OLDENZAAL - De vier vrienden Jorrit Kruthoff uit Oldenzaal, Guido Boel (Groningen), Willem Leeffers (Kampen) en Feike van Weperen (Hengelo G) bedachten tijdens een concert van Charles Bradley in Utrecht dat ze deze zomer iets geks wilden doen.Het werd een klootschietmarathon van Varsseveld naar Oldenzaal.

En dus kochten ze in Varsseveld een oude bolderkar, gooiden die vol met kampeerspullen, kleding en wat eten en drank en begonnen aan de marathonwandeling vanuit de Achterhoek naar de thuisbasis van Jorrit Oldenzaal. Onderweg worden ze raar aangekeken. Wie gaat er nu met deze tropische hitte klootschieten.Ook had het kwartet pech net na de start knapte een van de banden van de bolderkar. Vier kilometer hebben ze moeten afleggen waarbij de kar getild moest worden. Ook raakten ze onderweg al kloten kwijt in het hoge gras of een sloot.

Het maakt de vier niks uit. Zij komen dinsdagavond aan in Oldenzaal, waar bij de familie Kruthoff een welverdiende barbecue wacht. En woensdag maken ze het rondje verder af door naar Bad Bentheim te wandelen, al klootschietend. Dit laatste om er een internationaal tintje aan te geven.

Volledig scherm

Oldenzaal e.o.