Volledig scherm
Archiefplaat van kerstballen in Tuincentrum Oosterik © frans nikkels

Kerstballen van tuincentrum Oosterik in trek bij winkeldieven

NOORD-DEURNINGEN - De kerstballen bij Tuincentrum Oosterik zijn volop in trek bij winkeldieven. Dat laat de politie Dinkelland weten in een bericht op Facebook. 

De politie schrijft dagelijks meerdere meldingen te krijgen over bezoekers, die spullen meenemen uit de winkel aan de Johanninksweg zonder te betalen. Het zou dan vooral gaan om kerstballen, die volgens de politie op ongekend creatieve wijze mee naar buiten worden gesmokkeld. 

Verbazing

„Onze monden vallen soms open van verbazing", voegt de politie daar aan toe. Vervolgens richt ze zich op de daders: „Heb jij er een goed gevoel bij dat jij dat mooie gejatte cadeau aan jouw kind geeft? Kijk jij met een voldaan gevoel naar jouw kerstboom vol gejatte ballen? Wij geloven dat niet. Gelukkig zijn de meeste mensen eerlijk en betalen zij ‘gewoon’ voor de producten.” De politie roept de dieven, die uit heel Nederland en een deel van Duitsland komen, in datzelfde bericht dringend op om te stoppen met de diefstal. 

Strengere controle 

Als gevolg van de toename van het aantal gejatte artikelen gaat Oosterik de komende tijd strenger controleren, zo waarschuwt de politie. Hoe Oosterik dat wil gaan doen is niet bekend. Het tuincentrum was maandag niet bereikbaar voor commentaar. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (20%)
1730 stemmen