Kinderlintje voor Sem (11) uit Oldenzaal die voor zijn moeder de berg op liep

VideoOLDENZAAL - Hij verkocht een berg polsbandjes voor het goede doel en liep samen met zijn moeder de indrukwekkende Franse berg Mont Ventoux op. Sem Groot Rouwen (11) heeft met zijn acties zoveel indruk gemaakt, dat hij woensdag als allereerste Oldenzaler het kinderlintje van zijn stad ontving.

Of hij een held is? Sem moet even nadenken en zegt dan spontaan ja. Waarom ook niet? De scholier uit groep acht van basisschool De Windroos geniet zichtbaar van het compliment voor zijn inzet voor anderen zojuist heeft ontvangen uit handen van wethouder Rob Christenhusz.

Christenhusz was een van de Oldenzalers die dit jaar van Sem een MoveS-polsbandje kocht voor het goede doel, de bestrijding van de ziekte MS. Sems moeder Pascal Landheer (42) heeft multiple sclerose, een aandoening van het centrale zenuwstelsel die tot uitval van spierfuncties kan leiden.

Mont Ventoux

Samen met zijn moeder beklom Sem in juni voor hetzelfde goede doel wandelend de Mont Ventoux. „Ongetraind”, zegt Sem trots, die de top zonder veel problemen bereikte. Voor zijn moeder was de tocht veel pittiger. „Maar ik ben blij dat ik op dat moment me goed genoeg voelde om het te doen. Op dit moment zou me dat niet lukken, ik loop nu niet zo goed als toen.”

Jeugdraad

De Jeugdraad van Oldenzaal, wethouder Christenhusz en veel vriendjes en familie waren bij de ceremonie in het stadhuis aanwezig. „Heel mooi dat dit nu gebeurt”, zegt jeugdraadslid Nine ter Hofstede, „Sem heeft het echt verdiend en hij inspireert ons.”

Chrisztenhusz: „Toen het voorstel voor het kinderlintje kwam, moest ik direct aan Sem denken en het is mooi dat de uitreiking samenvalt met de internationale dag voor de rechten van het kind én de MS-collecteweek.” 

Volledig scherm
Sem Groot Rouwen (11), samen met zijn vader, moeder en opa nadat hij het eerste kinderlintje van Oldezaal ontving: „Ik, een held? Eh, ja!” © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1921 stemmen