Volledig scherm
Klassieke boom in een hip jasje. © Carlo ter Ellen

Klassieke kerstboom terug in Noordoost-Twente

NOORDOOST-TWENTE - De drie grote tuincentra Oosterik in Denekamp, Borghuis in Deurningen en Wolters in Overdinkel zijn omgetoverd tot winterwonderwerelden. Bezoekers doen kerstaankopen en bekijken de nieuwste kerstboomtrends. Dit jaar staan er weer een aantal trends in de schijnwerpers.

De hoofdtrend is de klassieke boom in een hip jasje. De gebruikelijke kleuren rood, goud en zilver komen terug in de boom. Traditioneel groen is vervangen door de frisse kleur eucalyptus. Er hangen accessoires van blond hout in. De frisse invulling van de traditionele versiering maakt het geheel een stukje moderner.

Vol
De boom van 2016 is hangt lekker vol met met ballen, strikjes, lichtjes, slingers, beeldjes en sterren. Persoonlijke spullen als oude teddyberen of beeldjes maken de kerstboom speels.

Ook de ‘natuurboom’ doet het deze kerst erg goed. De boom hangt vol met natuurlijke materialen. Stukjes schors, touw, riet en houten accessoires zorgen voor een landelijke uitstraling.

Verlichting
Voor optimale verlichting, zijn zogenaamde ‘clusterlights’ dit jaar gewild. Deze verlichting bestaat uit een lang snoer met gegroepeerde lampjes die gemakkelijk door de kerstboom gedrapeerd kunnen worden.

Oldenzaal e.o.