Volledig scherm
De Koffie Club Oldenzaal op bezoek bij ouderen. Tweede en derde van links Jamie Kerpisci en Ruth Harmelink. © Robin Hilberink

Koffie Club Oldenzaal in finale Appeltje van Oranje

OLDENZAAL - De Koffie Club Oldenzaal staat in de finale van het Appeltje van Oranje. Een landelijke prijs voor projecten op het gebied van maatschappelijk welzijn en sociale samenhang. 

De leden van de Koffie Club Oldenzaal, allemaal jongeren, gaan op bezoek bij ouderen. Samen drinken ze een kop koffie of organiseren ze activiteiten om deze doelgroep meer deel te laten nemen aan de samenleving.  Afgelopen donderdag moest de club haar project pitchen in Utrecht. Een taak die voorzitter Ruth Harmelink en Jaimi Kerpisci (secretaris) op zich namen. En met succes, want aan het eind van de dag kregen zij te horen dat De Koffie Club samen met twaalf andere initiatieven in de race blijft voor het Appeltje van Oranje. Tien dagen lang konden mensen al stemmen op het initiatief dat naar hun idee het Appeltje van Oranje moet winnen. De Koffie Club behaalde ruim vierduizend stemmen en eindigde daarmee op een derde plaats.

Sociaal en laagdrempelig

Harmelink kijkt met een goed gevoel terug op de pitch van donderdag. „We hadden van tevoren bedacht dat we moeten uitstralen dat de Koffie Club sociaal en laagdrempelig is en dat we willen verbinden. Daarnaast vertelden we dat we aandacht vragen voor eenzame ouderen en hopen dat meer jongeren zich inzetten voor deze doelgroep", zegt Harmelink. Die boodschap werd door de jury goed ontvangen. Zo goed dat ze dus in de finale staat op 23 mei. Op die dag maakt Prinses Maxima bekend wie de drie winnaars zijn van het Appeltje van Oranje. Zij krijgen een bronzen beeldje een cheque van 15.000 euro. „Daarmee willen we nog grotere activiteiten organiseren en wellicht ook in andere plaatsen een Koffie Club opzetten.” 

Oldenzaal e.o.