Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners van de Haerstraat bouwen vogelnestkastjes voor koolmeesjes. © Robin Hilberink

Koolmees wapen tegen jeukrups in Oldenzaalse Haerstraat

OLDENZAAL - Buren van de Haerstraat in Oldenzaal hebben een lumineus idee om de overlast van de eikenprocessierups in hun straat te verminderen: koolmeesjes moeten het diertje gaan verjagen. 

Het fanatieke getimmer, geboor en gezaag, vermengd met uitgelaten stemmen en klinkende bierpijpjes, was afgelopen zaterdag al van verre te horen in de Haerstraat. In de garage van Annemarie Morskieft en Ruben Meinders stonden een twintigtal buren met hamers, zagen en boormachines rond een grote werktafel, met daarop de bouwpakketten van houten nestkastjes. In de hoek lagen de inmiddels voltooide exemplaren opgestapeld. 

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

Illegale dump van afval moet fors beboet worden

 • Zeker, asociaal gedrag mag niet beloond worden (67%)
 • Onmogelijk, dan moet je de dader op heterdaad betrappen (5%)
 • Verlaag eerst de tarieven voor het storten van afval (29%)
872 stemmen